Na de onzekerheden van de afgelopen maanden door het coronavirus is gelukkig steeds meer mogelijk. Veel Nederlanders zijn al vertrokken naar een Europees land of zijn dit nog aan het plannen. Italië is daarbij zeer geliefd bij velen en een trip naar de regio Toscane kan daarbij niet ontbreken. Voor de liefhebbers voor zon zee en strand liefhebbers maar ook voor de cultuursnuivers in grote steden is er genoeg te doen. Om deze twee met elkaar te combineren is autoverhuur een ideale oplossing. Hiermee kan je je flexibel in de regio bewegen en kan je het maximale uit je vakantie halen. Natuurlijk wil je wel goed voorbereid op pad, en daarbij komen de volgende tips goed van pas.

Bezienswaardigheden

Tijdens een trip in Toscane is de toren van Pisa een hoogtepunt voor velen. Sinds de bouw in de 12e eeuw staat deze toren in Pisa scheef en dit levert leuke vakantiekiekjes op. Voor de liefhebbers van wijn is Chianti een heerlijke wijn die afkomstig is uit dit gebied. Een tripje naar een wijngaard om hier meer over te leren is zeker de moeite waard. In het bezit van een (huur)auto kan je van je vakantie ook een prachtige stedentrip maken. Bezoek in Florence de diverse musea gericht op kunst en rijdt vervolgens door naar Vinci. Dit is de plek waar Leonardo da Vinci honderden jaren geleden geboren is. Vanzelfsprekend is er ook een museum in deze plaats ingericht naar deze kunstenaar. Voor de afwisseling kies je voor een van de kustplaatsjes die Toscane rijk is. Hiervoor kun je onder meer terecht in Carrara, Elba of ook gewoon in Pisa.

Op stap met de auto

In Italië gelden soms andere verkeersregels dan we in Nederland gewend zijn. Zo zal je onvermijdelijk een keer tol moeten betalen onderweg. Dit kan altijd met gebruik van een creditcard. Een andere optie is tol betalen met cash geld. Ook voor het huren van een auto heb je vaak een creditcard nodig, maar gelukkig kan je tegenwoordig soms ook een auto huren zonder creditcard. Daarnaast is het niet overal toegestaan om met je auto te rijden, let goed op de verkeersborden om te voorkomen dat je per ongeluk een autovrije zone inrijdt. Voor het rijden van tunnels geldt dat je altijd je verlichting aan moet doen en is het verstandig om genoeg ruimte met je voorganger te bewaren.